Egmonds Vissersmonument 100 jaar

Denk mee over onze Parel aan Zee
14 oktober 2021
Doden Herdenking 2021
8 mei 2021

Geef het Vissersmonument een gezicht!

Ter ere van het 100-jarig bestaan van het Egmondse Vissersmonument willen wij, Vereniging Dorpsbelangen Egmond ‘Parel’ aan Zee, de namen op het monument een gezicht geven en als het kan nog meer verhalen verzamelen van de op zee gebleven Egmondse mannen en jongens. In totaal staan er 99 namen vermeld op het Vissersmonument (zie foto).

In 2013 heeft de Stichting Historisch Egmond een boek uitgegeven: De Egmondse Reeks ‘Op zee gebleven’, met ‘het verhaal achter de namen op het Vissersmonument te Egmond aan Zee’. Na deze publicatie kwam er nog meer informatie naar voren, daarom wil de ‘Parel’ de verhalen nu een gezicht geven, ten minste voorzover mogelijk natuurlijk, en op 22 juni 2022 er extra aandacht geven.

Staat er familie van u op het Vissersmonument en heeft u nog een foto?

De ‘Parel’ is op zoek naar familieleden die nog foto’s hebben van de namen vermeld op het monument. Een portretfoto, trouwfoto of bidprentje, alles is goed. De foto’s willen we graag scannen, uiteraard krijgt u de foto(‘s) ook weer zo terug, dus heeft u nog een foto neem dan contact op met Andrea Rijtema, telefoon: (072) 506 2806 of stuur een email met uw contactgegevens.

fotobijschrift: Klik op onderstaande foto's voor een grotere weergave. Fotografie: Andrea Rijtema, dredesign.nl © 2021

Noordzijde Vissersmonument

Noordzijde Vissersmonument

Oostzijde Vissersmonument

Oostzijde Vissersmonument

Zuidzijde Vissersmonument

Zuidzijde Vissersmonument

Westzijde Vissersmonument

Westzijde Vissersmonument

Laten we de historie en deze zware tijd voor Egmond aan Zee op een bijzondere manier samen gedenken op 22 juni 2022!

LID WORDEN