Digitaal parkeren

PaZ-Illustratie-100-jaar-vissersmonument
Egmonds Vissers Monument 100 jaar
27 mei 2022
Denk mee over onze Parel aan Zee
14 oktober 2021
_ IN GESPREK MET WETHOUDER BEKKERING OVER

Digitaal Parkeren


Tijdens het maandelijks bestuursoverleg van de 'Parel' aan Zee nodigen wij dikwijls vertegenwoordigers van de gemeente Bergen en/of andere organisaties uit om ons te informeren over zaken die belangrijk zijn voor Egmond aan Zee. Op donderdag 24 februari 2022 stond een bezoek van wethouder Bekkering bij de 'Parel' op de agenda, daarom hebben we een paar weken geleden een oproep gedaan in de media en veel vragen van bewoners gekregen voor de wethouder.

In juni 2020 heeft de gemeenteraad unaniem besloten over te gaan op digitaal parkeren. In 2021 is digitaal parkeren al uitgesteld in verband met privacy gevoelige informatie en nu is er wederom uitstel, omdat er veel klachten zijn over met name de bezoekers- en recreantenvergunning. Inmiddels is het maatwerk aangepast en hebben we iets meer tijd om aan het nieuwe systeem te wennen. Vanaf 1 mei a.s. gaat officieel het digitaal parkeren van start.

De 'Parel' vindt dat de communicatie vanaf het begin veel beter had gekund. Bewoners moeten direct geholpen worden als dat nodig is, zonder de website van de gemeente te hoeven raadplegen. Ook hebben wij de indruk dat bewoners zich niet gehoord voelen, daarom is de 'Parel' ook in gesprek gegaan met de wethouder. Dat er in juni 2020 door de gemeenteraad is besloten over te gaan op digitaal parkeren, daar kunnen wij als 'Parel' op dit moment weinig aan veranderen, dat is de taak van de politiek. Maar als 'Parel' laten wij wel uw stem horen door met de wethouder in gesprek te gaan en door de gebiedsregisseur op de hoogte brengen van wat er in ons Derp leeft. Want dat er in 2021 en nu in 2022 wederom uitstel van het digitaal parkeren is, geeft wel aan dat niet iedereen klaar is voor deze vorm van digitalisering, daarom zal de 'Parel' de ontwikkelingen rond digitaal parkeren kritisch blijven volgen.

Maatwerk digitaal parkeren

Wat kunt u doen om in aanmerking te komen voor maatwerk digitaal parkeren? Bel naar één van onderstaande telefoonnummers of stuur een mail, geef uw naam en telefoonnummer door, dan wordt u zo snel mogelijk teruggebeld. Of loop binnen bij Post aan Zee, iedere dinsdag tussen 15.00 - 16.30 uur is het Sociaal Team Egmond daar aanwezig om u te helpen bij uw aanvraag van een papieren vergunning.

Betreft bezoekerskaart/recreantenvergunning
Bel het het Sociaal Team (072) 888 00 00
Inloop bij Post aan Zee elke dinsdag: 15.00 - 16.30 uur
Stuur een mail naar: sociaalteamegmond@debuch.nl
Bel Stichting Welzijn Bergen (9.00 - 12.00 uur) (072) 509 52 67
Bel Parkeerservice 033 247 30 00
Algemene informatie: parkeerservice.nl/bergen
Start digitaal parkeren uitgesteld naar 1 mei 2022

Handhaving

In de eerste twee weken worden geen boetes uitgedeeld. Wel geven we waarschuwingen dat het nodig is te betalen / een parkeervergunning aan te vragen. Hierna gaan we meer handhaven. Echter als er een aanvraag loopt of als het een inwoner betreft die in aanmerking komt voor maatwerk, dan wordt gezocht naar een passende oplossing. Dat doen we tot 1 mei 2022, omdat we verwachten dat dan alle papieren vergunningen verstrekt zijn.


Komt u er niet uit?

Veroorzaakt het digitaal parkeren u kopzorgen? Bel dan met het Sociaal Team: (072) 888 00 00 of loop even binnen bij Post aan Zee, elke dinsdag tussen 15.00 - 16.30 uur. Zij helpen u verder op weg en als dit nodig is, regelen zij een papieren vergunning voor u. Bent u niet mobiel? Dan komt het Sociaal Team bij u aan huis.

Mocht u alsnog tegen iets aanlopen tijdens uw aanvraag, laat het ons dan weten!

Wethouder Bekkering licht de keuze voor extra maatwerk toe

'We luisteren goed naar de geluiden die ons bereiken. We weten dat er ook inwoners zijn die hun woning of vakantiehuis toeristisch verhuren en (nog) niet digitaal vaardig (genoeg) zijn om hun gasten aan en af te melden. Met een aantal van die inwoners hebben we de afgelopen weken gesproken en uit die gesprekken is de conclusie getrokken dat we het maatwerk uitbreiden. Om iedereen die om maatwerk vraagt, goed te kunnen helpen, start de handhaving dit jaar wat later. Komt u er niet uit? Meld u dan bij ons Sociaal Team. Er wordt dan gekeken naar een werkbare oplossing. Dat deden we al. En dat blijven we doen.'

 

Wij zetten ons in voor Egmond aan Zee

Wilt u op de hoogte blijven over de activiteiten van Vereniging Dorpsbelangen Egmond Parel aan Zee, een actie aanmelden of lid worden? Stuur ons dan een email.

LID WORDEN
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons cookiesbeleid zie Privacy verklaring (AVG).