_ WIE ZIJN WIJ

Over ons

Foto bestuur van de Parel aan Zee v.l.n.r.: Gerjan Zwaan, Andrea Rijtema, Siem Zwaan, Jan Mesu en Marieke Sibarani (fotografie: Andrea Rijtema).


Marieke Sibarani (voorzitter)

Graag stel ik mij aan u voor. Sinds twee jaar ben ik actief bij de Parel. Eerst als bestuurslid en sinds kort neem ik het stokje van de voorzitter voor bepaalde tijd over. Ik houd mij bezig met algemene zaken en benader de pers waar nodig. Dit is dan ook mijn achtergrond, ik heb als journalist mijn eigen tekstbureau en schrijf regelmatig mijn eigen blogs.

Ik vind het belangrijk om verbonden te zijn aan de Parel omdat wij een prachtig dorp hebben aan zee, een vissersdorp met een eigen karakter waar we zuinig op moeten zijn. Die authenticiteit waarborgt de schilderachtige straatjes met hier en daar nog de originele vissershuisjes, wat de sfeer van ons dorp bepaalt.


Het is fijn als iedereen zich thuis voelt, van jong tot oud, generatie na generatie. Daarom is het belangrijk om Egmond aan Zee mooi, onderhouden en schoon te houden. We zijn een trekpleister voor toeristen, een belangrijke inkomstenbron voor velen, ons dorp ligt middenin de natuur, wat ook een aantrekkingskracht heeft op fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers.

Met zijn unieke karakter beschouw ik Egmond als een hoogstandje aan de Noordzee, om die positie te behouden wil ik mij graag inzetten.

Jan Mesu (secretaris)

Sinds 2 jaar ben ik lid van het bestuur van de Parel als secretaris.

Bijna 50 jaar woon ik in Egmond aan Zee en ben ik in het dorp werkzaam geweest als directeur van de Trompschool. Deze school is samengegaan met de Jozefschool en uit die fusie is basisschool de Branding ontstaan.

In 1996 ben ik naast mijn schoolwerk wethouder geworden in de gemeente Egmond en later in de gemeente Bergen.


Ik vind het belangrijk dat de mening van de Egmonders onder de aandacht wordt gebracht bij het gemeentebestuur en daar wil ik me voor inzetten bij de Parel.

Siem Zwaan (penningmeester)

In 'Derp' geboren en opgegroeid en nog steeds wonend in Egmond aan Zee. Getrouwd met Hilde en vader van Job en Jelle.

Als uitvoerder werkzaam geweest aan infra technische uitdagingen voor diverse gemeenten in Noord-Holland.


Ik hoop dat mijn kennis en inzet voor De Parel kan bijdragen aan het verbeteren en behouden van ons mooie dorp.

Gerjan Zwaan (bestuurslid)

Geboren en opgegroeid in ons dorp, voel ik me al vanaf mijn jongste jaren verbonden met de zee, het strand en de duinen. Door die interesse voor natuur en landschap leerde ik als praatgraag verder voor aardrijkskundeleraar.

Na vijfendertig jaren voor de klas op de middelbare school van Enkhuizen en acht jaren voorzitterschap van de duinlandjesvereniging De Noord werd ik bestuurslid van de Parel om ons dorp binnen de gemeente Bergen te vertegenwoordigen.


Ik heb grote aardigheid in het schrijven over de geschiedenis van ons dorp en de duinen. Door het budget van de Parel is het mogelijk met informatieborden de bewoners en de badgasten over de cultuurhistorie van het oude vissersdorp te vertellen.

Andrea Rijtema (bestuurslid)

Als geboren en getogen Egmondse woon ik het grootste gedeelte van mijn leven in Egmond aan Zee. Sinds 2008 ben ik zelfstandig actief in de fotografie en grafisch ontwerp onder de naam Dré Design.

Eind 2020 ben ik als aspirant bestuurslid bij de Parel aan Zee gekomen. Voornamelijk omdat ik wil meedenken over ontwikkelingen die van invloed zijn op ons mooie dorp. Ik vind het belangrijk dat Egmond voor de Egmonders blijft, jong en oud en daarmee het eigen karakter van Egmond aan Zee behouden blijft, waar niet alleen de inwoners, maar ook de vele bezoekers zo van genieten.


Aan het besef dat wij als inwoners van Egmond aan Zee verantwoordelijk zijn voor het behoud van ons Derp wil ik graag mijn steentje bijdragen.

Visie


1. Het ontwikkelen en stimuleren van en deelnemen aan activiteiten die betrekking hebben op de ruimtelijke ordening, de leefbaarheid, het woonklimaat en het welzijn in en rond Egmond aan Zee.

2. Het initieren, stimuleren en coordineren van activiteiten, die gericht zijn op het bevorderen van samenwerkingsmogelijkheden tussen burgers, zowel individueel als in groepsverband en het samenwerken met organisaties, die eenzelfde doel nastreven.

3. Het behartigen van de directe en indirecte belangen van het dorp voortvloeiende uit de doelstelling bij overheden en andere instanties.

Nicole Zwartelé (gebiedsregisseur)

Ons vaste aanspreekpunt aangaande vragen van bewoners aan de gemeente Bergen (N-H) is Nicole Zwartelé, de gebiedsregiseur voor de Egmonden, Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen.

De gebiedsregisseur biedt ondersteuning aan inwoners en ondernemers bij onderwerpen met maatschappelijke en politieke impact. De gebiedsregisseur heeft vooral een verbindende rol. Vanuit een groot netwerk kan de gebiedsregisseur de juiste verbindingen tot stand brengen tussen inwoners, ondernemers, organisatie en bestuur.

Rechtstreeks contact met Nicole kan natuurlijk ook, per email: nicolezwartele@debuch.nl of telefoon: 088 - 909 73 25.


Met elkaar zorgen we voor een omgeving waar u met plezier woont, werkt en leeft. Deel uw idee om het in uw buurt leuker, mooier of beter te maken met de gemeente. Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden.

_ CORONA CRISISWERKGROEP

Taskforce Egmond

In mei 2020 is vanwege de coronacrisis een herstelfonds opgericht door de Gemeente Bergen (N-H).


Onder leiding van gebiedsregisseur Nicole Zwartelé heeft zich een crisiswerkgroep gevormd met inwoners en ondernemers uit Egmond. Deze werkgroep staat inmiddels bekend als de Taskforce Egmond. De Taskforce heeft zijn bestaansrecht bewezen en zal voorlopig blijven bestaan als klankbord voor de gemeente en de BIZ, om zo informatie, advies en visies te verzamelen.

Alle activiteiten van de Taskforce Egmond zijn corona gerelateerd, denk aan het plaatsen van borden en markeringen; horeca en detailhandel voorzien van allerlei drukwerk; lokale podiumverenigingen gevraagd als gastvrouw/heer op te treden; ondersteuning Post aan Zee en Gejut; App groep om drukte te monitoren; online advertentie campagne Egmond.nl en Egmond Krant, maar de bekendste corona actie van 2020 en 2021 is toch wel het reuzenrad op het parkeerterrein bij de Werf.

Foto v.l.n.r.: Niels Gouda, Jan Snijder, Erik Bekkering, Nicole Zwartelé, Jan Vallentgoed en Sandy Dekker (Fotografie: Ed Bausch).

LID WORDEN
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons cookiesbeleid zie Privacy verklaring (AVG).