_DENK MEE ALS INWONER VAN EGMOND AAN ZEE

In 'De Week van Egmond' over de doorstart van Plan Dorp en Duin


Naast de genoemde dorpskernen in het persbericht van 8 juni 2021 van de gemeente Bergen (N-H) zijn ook inwoners uit Egmond aan Zee welkom om in gesprek te gaan met de gemeente tijdens de roadshow in de week van 29 juni t/m 2 juli. Vrijdag 18 juni zal op de website IkdenkmeeoverBergen.nl bekend worden gemaakt waar en wanneer u de roadshow in Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen kunt bezoeken en hoe u digitaal kunt meedoen. Want ook in Egmond aan Zee zijn velen "woonhopig"!

Update 23 juni 2021

De Week van Egmond


Doorstart plan Dorp en Duin
Roadshow in week van 29 juni t/m 2 juli
Woningbouw op 3 locaties
2 in Egmond aan den Hoef
1 in Egmond-Binnen

Digitaal meedoen: Ik denk mee over Bergen >>
Persbericht 8 juni 2021 Gemeente Bergen (N-H)

Doe mee tijdens 'De week van Egmond'


De gemeente wil graag met de inwoners van Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen in gesprek om te horen hoe zij aankijken tegen mogelijke woningbouw in hun dorp. Wat zijn de wensen, behoeften en bezwaren en hoe kunnen we gezamenlijk tot een gedragen plan komen waarmee we de dorpen vitaal en krachtig houden?

Onbetaalbare koopwoningen, onbereikbare huurwoningen en een onbeheersbare vraag maken de inwoners van Egmond 'woonhopig', aldus wethouder Klaas Valkering. 'Dit werkt door in een krimp, mede gedreven door de vergrijzing, die scholen doet sluiten en voorzieningen doet verdwijnen. Om rust te brengen op de woningmarkt met als resultaat levendige dorpen wordt ook in Egmond gezocht naar nieuwe woningbouwlocaties. Tijdens de week van Egmond gaan we daarover met onze inwoners in gesprek.'

Doorstart plan Dorp en Duin
Als gemeente willen we het gesprek breed aangaan, maar ook specifiek kijken naar drie locaties. Deze potentiele nieuwbouwlocaties zijn Egmond aan den Hoef Noord, Egmond aan den Hoef Oost en Egmond-Binnen Zuid. Over deze locaties wordt al langer gesproken, bijvoorbeeld in de plannen Dorp en Duin. Daarom is besloten deze naam weer aan het project te geven.

De zuidzijde van de beoogde bouwlocatie Egmond aan den Hoef Noord grenst direct aan de woonkern Egmond aan den Hoef. De locatie ligt tussen twee woongebieden. De volledige westzijde van de beoogde bouwlocatie Egmond aan den Hoef Oost grenst ook direct aan de woonkern Egmond aan den Hoef. Direct ten zuiden van de locatie loopt de N512.

De andere locatie is Egmond-Binnen Zuid. Deze plek bevindt zich aan de zuidzijde van Egmond-Binnen. woonkern Egmond aan den Hoef. Direct ten zuiden van de locatie loopt de N512. De andere locatie is Egmond-Binnen Zuid. Deze plek bevindt zich aan de zuidzijde van Egmond-Binnen. De locatie wordt van noord naar zuid doorkruist door de Limmerweg, direct aan de westzijde van de locatie loopt de N512.

'De Week van Egmond'
Om de mening van inwoners te polsen en input te krijgen voor de plannen vindt in de week van 29 t/m 2 juli 'De Week van Egmond' plaats. 'In deze week vinden meerdere activiteiten plaats. Zo organiseren we een roadshow: we gaan met een busje langs verschillende wijken en Pleintjes in Egmond aan den Hoef en Egmond-Binnen. Zo kunnen we mensen, op gepaste afstand vanwege corona, informeren en input ophalen. Ook zetten we in deze week een online enquete uit en gaan we in gesprek met jongeren om hun mening te peilen.'

Welke informatie staat waar?
Waar en wanneer het busje met vertegenwoordigers van de gemeente precies langskomt staat op de participatiewebsite van de gemeente: www.ikdenkmeeoverbergen.nl. Op deze website staat ook de online enquete. In de gemeentekrant en op de gemeentelijke Facebookpagina worden berichten geplaatst tijdens 'De Week van Egmond'. Op de gemeentewebsite staat alle actuele informatie over het project.

'We gaan op meerdere momenten het gesprek met inwoners aan en koppelen op gezette momenten terug wat we met de inbreng hebben gedaan. Hiermee hopen we gezamenlijk tot een gedragen plan te kunnen komen.'

 

Wij zetten ons in voor Egmond aan Zee

Wilt u op de hoogte blijven over de activiteiten van Vereniging Dorpsbelangen Egmond Parel aan Zee, een actie aanmelden of lid worden? Stuur ons dan een email.

LID WORDEN
Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met ons cookiesbeleid zie Privacy verklaring (AVG).